سافت گزین

انتخاب نرم افزار را ساده کرده ایم

یکی از اهداف سازمان‌های امروزی برای استفاده از فناوری اطلاعات افزایش کارایی و کیفیت در کسب‌وکار است که منجر به تسهیل در فرایندهای سازمان و سرعت در تصمیم‌گیری مدیران می‌شود، سازمان‌ها برای دستیابی به این افزایش کارایی بر مبنای نیازهای اولیه خود نسبت به خریداری یک نرم‌افزار اقدام نموده و در طول سال‌ها کار با نرم‌افزار با همان امکانات و شرایط عادت کرده‌اند و حاضر به تغییر نیستند.

قانون طلایی و نانوشته‌ای هم وجود دارد که "هرگز به سیستم در حال اجرا دست نزنید ".

برخی از سازمان‌های دیگر نیز در انتهای جدول تغییرات قرار دارند که این بدین معنا است که هنوز اطلاعات عملیات خود را به‌صورت دستی و غیر فناورانه نگهداری می‌کنند، درصورتی‌که به‌منظور ایجاد مزیت رقابتی می‌بایست از منابع خود استفاده بهینه و ناچار به سمت استفاده از فناوری اطلاعات حرکت کنند که این نیز نوعی تغییر است.

این تغییر و انتخاب، دشوار و پیچیده معادل "جراحی قلب باز است ".

برخی از مدیران برای پاسخ سریع به نیاز سازمان به انتخاب یک نرم‌افزار جزیره‌ای برای حل فوری مشکل متوسل می‌شوند که این موضوع به مانند ارائه درمانی عجولانه برای بیمار قلبی است که نه تنها حال بیمار را بهبود نمی‌دهد بلکه صدمات بیشتری را ایجاد می‌کند.

برای انتخاب هوشمندانه یک نرم‌افزار سازمان‌ها با چالش جدیدی به نام انتخاب نرم‌افزار مواجه هستند که یکی از این نرم‌افزارها نرم‌افزار حسابداری است که به دلیل میزان ارزش آن برای سازمان‌ها تصمیم‌گیری برای انتخاب را سخت‌تر می‌کند، سازمان‌ها به‌منظور مصون ماندن از آسیب این تغییرات می‌بایست معیار و شاخص‌هایی را برای انتخاب، اجرا و پیاده‌سازی در نظر بگیرند که بتواند اهداف سازمانی را هم‌راستا با استانداردهای فنی لحاظ و ارزیابی دقیقی نیز از آنچه قرار است رخ دهد  ارائه کند.

 

هفت معیار انتخاب نرم‌افزار حسابداری چیست؟

استفاده از نرم‌افزار حسابداری علاوه بر سرعت در تهیه اطلاعات مالی، این مزیت را دارد که می‌تواند کار حسابداری یک موسسه را با دقت و صحت و کارکنان کمتری در مقایسه با سیستم‌های دستی انجام دهد و بدین ترتیب، علاوه بر صرفه‌جویی در وقت، مسائل و مشکلات پرسنلی و اداری یک موسسه را نیز در مجموع تقلیل می‌دهد.

با استفاده از نرم‌افزارها در بخش‌های مختلف سازمان مخصوصاً در بخش حسابداری، حسابداران فرصت بیشتری نسبت به گذشته در اختیار خواهند داشت تا بجای پرداختن به عملیات وقت‌گیر و تکراری به تجزیه‌وتحلیل اثرات ناشی از وقایع مالی و پیش‌بینی روند وضعیت مالی موسسه و تهیه گزارش‌های مناسب و به‌موقع برای استفاده‌کنندگان داخلی و خارجی گزارش‌ها بپردازند.

در گذشته سیستم‌های حسابداری به شکل برنامه‌های ساده برای جایگزین شدن فرایند ثبت دستی فعالیت‌ها، تهیه تراز آزمایشی و ترازنامه و یا محاسبه حقوق بکار می‌رفتند ولی در حال حاضر به‌واسطه مواردی مثل بودجه‌ریزی، تأمین مالی و حسابداری بهای تمام‌شده، نرم‌افزار حسابداری را به‌عنوان امری فراتر از دفترداری ساده به یک سیستم پشتیبان در تصمیم‌گیری تبدیل کرده است.

یکی از مهم‌ترین نکات در نرم‌افزار حسابداری که اطلاعات را برای مدیران ارزشمند می‌سازد زمان مناسب دسترسی به اطلاعات است و به همین دلیل سازمان‌ها در تلاش برای جایگزینی نرم‌افزار حسابداری با سیستم‌های دستی هستند تا سرعت پالایش اطلاعات و گزارش‌گیری و تحلیل کمتر و درنهایت تصمیم‌گیری سریع‌تر ‌شود.

اما برای این جایگزینی می‌بایست معیارهایی را در نظر بگیریم تا از بین نرم‌افزارهای حسابداری انتخاب مناسبی داشته باشیم، بر همین اساس با بررسی صورت گرفته بین بسیاری از شرکت‌هایی که در حال انتخاب نرم‌افزار حسابداری، این شاخص‌ها به 7 دسته طبقه‌بندی می‌گردد.

این معیارها محدود به این هفت دسته نیستند ولی مهم‌ترین این معیارها را می‌توان به شرح زیر بیان کرد:

 

1-سابقه شرکت ارائه‌دهنده نرم‌افزار حسابداری

سابقه شرکت را در سه حوزه می‌توان بررسی نمود:

1-1-سابقه کاری شرکت

1-2-تجربه کاری

1-3-مشتریان وفادار

 

 1-1-سابقه شرکت

حسابداری مفهوم پیچیده‌ای نیست ولی اجرای درست آن نیاز به تجربه و استنباط و درک درستی از قوانین و مقررات دارد، در واقع به‌صرف اینکه قرار است یک نرم‌افزار ارائه شود نمی‌توان به دانش فناوری اطلاعات سازمان اکتفا نمود.

در واقع یک شرکت ارائه‌دهنده نرم‌افزار حسابداری می‌بایست دو رکن فناوری اطلاعات و حسابداری را در کنار یکدیگر داشته باشد تا مشخص شود این شرکت صرفاً نرم‌افزار را از دیدگاه فناوری اطلاعات طراحی نموده است و یا اینکه با داشتن نگاه مالی نرم‌افزار طراحی‌شده است در ضمن سابقه شرکت قدمت نرم‌افزار و برطرف شدن چالش‌های آن را نیز مشخص می‌سازد.

1-2-تجربه کاری

از طرفی قدمت و سابقه سازمان مشخص می‌نماید شرکت ارائه‌دهنده در چه صنایع مشابه و حتی غیرمشابه کارکرده است، سوابق کاری شرکت ارائه‌دهنده نرم‌افزار در حوزه‌های مشابه بسیار اهمیت دارد به این دلیل که مشخص می‌گردد چه راه‌حلی برای چالش‌های مشابه در صنعت ارائه کرده است ولی این به معنای عدم توجه به سوابق در صنایع غیرمشابه نیست زیرا می‌تواند به ارائه راه‌حل‌های جدید در سازمان برگرفته از صنایع دیگر کمک کند.

1-3-مشتریان وفادار

تعداد مشتریانی که در طولانی‌مدت با شرکت ارائه‌دهنده نرم‌افزار کار می‌کنند نشان‌دهنده تعهد و خدمات مناسبی است که ارائه می‌شود، در واقع مشتریان در سال‌های اول تنها نیازمندی‌های اولیه خود را دریافت می‌کنند ولی در طول زمان با مواجه با نیازهای جدید است که مشخص می‌شود که این نرم‌افزار توانمندی برطرف کردن نیازها را دارد.

 

2-تطابق با استانداردها، قوانین و مقررات و شرایط مشتریان

سازمان‌ها می‌بایست در چارچوب قوانین و مقررات حاکم کشور فعالیت نمایند و به همین دلیل نرم‌افزار حسابداری که وظیفه پاسخگویی به ذینفعان داخلی و قانونی را دارد نیز می‌بایست این قوانین را رعایت نماید و شیوه گزارشگری به مراجع قانونی نیز بر اساس استانداردهای تدوین‌شده انجام گیرد ولی گاهی به دلیل اینکه مدیران مالی سازمان‌ها به‌شدت درگیر اجرای دستورالعمل‌ها و کنترل‌های داخلی هستند از فرایند استانداردسازی دور می‌شوند و این در حالی است که مجموعه قوانینی در حال تغییر بوده و فرایندهای مختلفی مثل شیوه کدینگ، شیوه ارائه صورت‌های مالی و گزارشگری مالی، نحوه محاسبه حقوق و دستمزد، محاسبه مالیات و نحوه ارائه گزارش‌های فرا سازمانی در حال تغییر است.

یکی از وظایف اصلی نرم‌افزارهای حسابداری اجرای درست قوانین و مقررات است و یکی از وظایف سازمان ارائه‌دهنده نرم‌افزار رصد قوانین و مقررات و اعمال تغییرات به لحظه در سیستم است، درعین‌حال نرم‌افزار حسابداری باید به شیوه‌ای طراحی‌شده که امکان تغییرات مطابق نیاز مشتری را داشته باشد در واقع کدینگ و الگوی سند طوری طراحی شود که پارامتریک و قابلیت انطباق با شرایط مشتری را داشته باشد.

 

3-بستر یکپارچه جهت تبدیل عملیات به سند حسابداری

حسابداری مکانیزه نه به معنی ثبت سند حسابداری در یک نرم‌افزار است بلکه به معنای صدور سند مکانیزه از بستر عملیات است به‌طوری‌که هم‌زمان با ثبت عملیات در سایر حوزه‌های عملیاتی، تشخیص خودکار حساب‌های مربوطه انجام شود. ثبت هر سند حسابداری بر اساس هر یک از رخدادهای عملیاتی انجام و به‌تبع آن در گزارش دفاتر روزنامه و دفاتر کل قابل‌رؤیت است.

در نرم‌افزارهای قدیم موضوع حسابداری مکانیزه تنها منجر به ذخیره‌سازی اسناد در یک بستر نرم‌افزار می‌گردید و گزارش‌گیری را سهل‌تر می‌کرد ولی صحت اطلاعات واردشده به ثبت‌کننده اطلاعات بستگی داشت، در نرم‌افزارهای نوین با رویکرد حسابداری عملیاتی حسابداری آنچه را رؤیت می‌کند که عملیات ثبت کرده باشد و با تغییرات عملیات، حسابداری نیز تغییر می‌نماید و گزارش‌های به لحظه‌ای بدون هیچ‌گونه مغایرت از هر دو سیستم می‌توان استخراج نمود.

بسیاری از شرکت‌های ارائه‌دهنده نرم‌افزارهای حسابداری ادعای یکپارچگی دارند ولی این یکپارچگی چه حدی دارد و چه حجمی از عملیات سازمان را پوشش می‌دهد، در واقع یکپارچگی کامل زمانی محقق می‌شود که همه عملیات انجام‌شده در سازمان در یک بستر رخ دهد و بسترهای مختلفی برای ثبت عملیات وجود نداشته باشد.

درصورتی‌که می‌خواهیم به یک سیستم عملیات محور برسیم می‌بایست هرگونه عملیاتی که در منجر به یک رخداد مالی می‌گردد توسط نرم‌افزار پوشش داده شود و این‌گونه نباشد که خزانه‌داری، فروش و یا انبار امکان صدور سند مکانیزه داشته باشند ولی مواردی مثل برون‌سپاری و ثبت تخفیفات پس از فروش به‌عنوان نمونه امکان صدور مکانیزه سند نداشته و الزاماً باید سند دستی صادر شود.

4 چرخه کامل حسابداری

یک نرم‌افزار حسابداری می‌بایست چرخه کاملی از عملیات حسابداری شامل اندازه‌گیری، ثبت، طبقه‌بندی و تلخیص را به‌طور کامل انجام دهد، این عملیات بدون هرگونه عملیات جانبی می‌بایست در سیستم انجام شود و کلیه عملیات شامل ثبت دفاتر روزنامه و کل، تهیه تزار آزمایشی، تهیه صورت‌های مالی، حسابداری ارزی و ریالی، مغایرت بانکی، تعدیل حساب‌ها، ی را پوشش دهد.

5- توسعه و ارتقا همراه با فناوری‌های نوین

سرعت تغییر تکنولوژی بسیار سریع است و این منجر به کوتاه شدن عمر تکنولوژی‌های نرم‌افزار می‌گردد و درصورتی‌که شرکت ارائه‌دهنده نرم‌افزار همگام به تغییرات تکنولوژی بروز رسانی انجام ندهد عمر استفاده از نرم‌افزار نیز کوتاه می‌شود، شرکت ارائه‌دهنده می‌بایست با رصد تغییرات تکنولوژی‌های نوین را برای استفاده مطلوب سازمان در اختیار قرار دهد در­واقع "ده سال آینده سازمان را نیز پوشش دهد ".

6-گواهی‌نامه از مراجع ذیصلاح داخلی و بین‌المللی

کسب گواهی‌نامه از مراجع ذیصلاح یکی از پارامترهای کلیدی است این مراجع بر اساس پارامترهای تدوین‌شده در حوزه‌های مختلفی از نقطه نظر عملیاتی و فنی امکان ارزیابی و مقایسه محصولات را با توجه به مدل مقایسه‌ای استاندارد مورد ارزیابی قرار می‌دهند.

در ایران شورای عالی انفورماتیک به‌عنوان عالی‌ترین مرجع ارائه‌دهنده گواهی‌نامه و ارزیابی کمی و کیفی شرکت‌های نرم‌افزاری بر اساس دستورالعمل‌های شفاف به شرکت‌های نرم‌افزاری رتبه‌بندی اعطا می‌نماید، در سطح بین‌الملل نیز شرکت‌های زیادی هستند که به ارزیابی شرکت‌های نرم‌افزاری و نرم‌افزار ارائه‌شده توسط آن شرکت می‌پردازند.

7-توسعه و بروز رسانی نرم‌افزار، پشتیبانی، آموزش

 7-1-توسعه و روز رسانی نرم‌افزار

مقررات و قوانین در حال تغییر هستند، این قوانین شامل قوانین مالیاتی و نحوه محاسبه مالیات، مقررات سازمان تأمین اجتماعی و یا هرگونه قوانین حاکمیتی می‌شود و شرکت‌های ارائه‌دهنده نرم‌افزار با بررسی این قوانین در صورت تغییر بروز رسانی‌ها خود را در کوتاه‌ترین زمان در اختیار سازمان‌ها قرار دهند.

7-2-پشتیبانی:

پس از استقرار و راه‌اندازی نرم‌افزارها و به‌منظور بروز رسانی و توسعه نرم‌افزار و همچنین پایش کارکرد کاربران و حفظ شرایط مناسب فنی در اجرا، عملیات پشتیبانی از نرم‌افزارها و پشتیبانی شبکه و سخت‌افزارها می‌بایست در دستور کار شرکت ارائه دهنده خدمات قرار گیرد.

بهینه‌سازی کارکرد نرم‌افزار یکی از خواسته‌های سازمان است که به دلیل اینکه تغییر در سازمان سخت است و کاربران تمایل به حفظ شرایط قبلی خود دارند یکی از چالش‌های همیشگی است که درصورتی‌که پشتیبانی به شکل مناسبی انجام نشود امکان دارد کاربران از نرم‌افزار شکل کامل استفاده نکنند.

7-3-آموزش:

در استفاده بهینه از نرم‌افزار چه به منظور استقرار و راه‌اندازی نرم‌افزار و چه پس از فاز استقرار و راه‌اندازی تسلط کارکنان کارفرما به استفاده از تمام ظرفیت‌ها و قابلیت‌های نرم‌افزار بسیار مهم است، لذا شرکت ارائه‌دهنده نرم‌افزار علاوه بر اینکه آموزش حین کار کاربران را در دستور کار قرار می‌دهد، می‌بایست آموزش‌های تکمیلی را از طرق زیر ارایه کنند:

  • لوح فشرده آموزشی به‌صورت چندرسانه‌ای و به‌صورت گام‌به‌گام همراه با بسته نرم‌افزاری
  • آموزش کاربری و ورود اطلاعات در نرم‌افزار برای کاربران
  • آموزش در سطح مدیران ارشد سازمان به منظور استفاده از گزارشات نرم‌افزار و تحلیل آنها
  • آموزش به حسابرسان سازمان مشتری به منظور استفاده از نرم‌افزار در فرآیند حسابرسی
  • برگزاری سمینارهای آموزشی

چگونه یک شرکت را با معیارهای هفت‌گانه مقایسه کنیم؟

نمره نهایی در ارزیابی فوق 100 امتیاز است که در ارزیابی‌هایی که در مناقصات صورت می‌گیرد شرکت‌ها حداقل می‌بایست از حداقل 60 نمره را کسب نمایند تا در ارزیابی‌های نهایی حضور داشته و برای انتخاب نهایی حداقل می‌بایست نمره 80 را اخذ نمایند.

در یک نمونه در مثال زیر به یکی از شرکت‌های فعال در این حوزه اشاره می‌شود.

 

ارزیابی شرکت شماران سیستم با معیارهای سنجش

شرکت شماران سیستم یکی از شرکت‌های فعال در حوزه ارائه راهکار مبتنی بر فناوری اطلاعات در حوزه حسابداری است که با داشتن بیش از سه دهه فعالیت و رتبه 1 شورای عالی انفورماتیک یکی از نمونه شرکت‌هایی است که هر روزه جزو منتخبین برای انتخاب نرم‌افزار قرار می‌گیرد.

1-سابقه شرکت شماران سیستم

شرکت شماران سیستم بیش از سی سال سابقه ارائه راهکارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات دارد که به دلیل داشتن پیشینه  مالی و تجارت بی شمار در حوزه حسابرسی و پیاده‌سازی سیستم‌های حسابداری دستی فعالیت خود را به‌طور رسمی در سال 1363 آغاز نموده و امروزه با هزاران مشتری در صنایع مختلف و در اختیار داشتن کامل‏ترین و متنوع‏ترین نرم‏افزار جامع و یکپارچه از شرکت‌های پیشرو حوزه فناوری اطلاعات ایران محسوب می‏شود.

این شرکت از سال 1385 در زمینه تولید محصولات مبتنی بر مدیریت فرآیندهای کسب‏ وکار و نرم ‏افزار ERP سرمایه‌گذاری نموده است و با توجه به وجود بسترهای مناسب صادراتی و شرایط اقتصادی موجود، افق‏های جدیدی را در حوزه ارائه محصولات فناوری اطلاعات در بازارهای بین‌المللی گشوده است و به واسطه سال‌ها حضور در بازار نرم‌افزاری ایران در صنایع مختلفی فعالیت داشته است از جمله:

لوازم خانگی، قطعه‌سازی، خودروسازی، شیمیایی، دارویی، رنگ و رزین، غذایی، پتروشیمی، دام و طیور، نفت، گاز و پتروشیمی و سایر

که در این بسیاری از مشتریان این شرکت سابقه همکاری بالای 10 سال را دارند که به دلیل محدودیت از ذکر نام آنها خودداری می‌شود.

2-تطابق قوانین و مقررات در نرم‌افزار حسابداری شماران سیستم

یکی از شرکت‌های زیرمجموعه شماران سیستم موسسه حسابرسی و حسابداری بوده است و به همین دلیل تسلط کافی بر مباحث مالی و مالیاتی و استانداردهای تدوین‌شده دارد و در تمام ارکان سیستم قوانین، مقررات، استانداردها و عرف داخلی رعایت شده است.

شرکت شماران سیستم با بیش از 30 سال سابقه کاری درخشان در ارائه نرم‌افزارهای مالی مبتنی بر آخرین تکنولوژی روز از ابتدا با دیدگاه یکپارچه سعی در تولید نرم‌افزارهای حسابداری بر یک بستر یکپارچه و کاملاً منطبق بر قوانین و استانداردهای حسابداری و حسابرسی نموده است.

در نرم‌افزار جامع و یکپارچه مالی حسابداری پیشتاز شماران سیستم اطلاعات مالی مربوط به رویدادهای دارای تاثیرات مالی به‌صورت عملیاتی جمع‌آوری‌شده، تجزیه‌وتحلیل، ثبت، طبقه‌بندی، تجمیع و تلخیص می‌گردد و به‌صورت گزارش‌های مختلفی که در عملکردهای اطلاعاتی و کنترلی مفید و مؤثرهستند .

از طرفی به دلیل انطباق کدینگ، الگوی اسناد و صورت‌های مالی با استانداردها و قوانین این اطمینان حاصل می‌گردد که گزارش‌های بر اساس گرایش و نظر افراد مختلف در سازمان تهیه و ارائه نمی‌گردد و تمام عملکرد از یک نظام واحد پیروی می‌کند.

3-بستر یکپارچه نرم‌افزار حسابداری شماران سیستم

شماران سیستم یک بستر کاملاً یکپارچه ایجاد نموده است که هر تغییری در هر بخش به سرعت نور در همه بخش‌ها انتشار می‌یابد و این بستر در پی ثبت هر عملیات که منجر به یک رخداد مالی می‌گردد، سند حسابداری آن را در سیستم حسابداری ثبت می‌کند و با ثبت این سند دفاتر نوشته و گزارش‌های نیز آماده می‌گردد.

بستر شماران سیستم مانند یک ظرف شیشه‌ای پر از آب عمل می‌کند که با انداختن یک قطره رنگی تمامی ظرف به یک اندازه رنگین می‌شود و با نگاه از هر زاویه به تنگ رنگ آب داخل تنگ را با یک طیف رنگی می‌بینیم.

با استفاده از یک راه حل یکپارچه داده‌ها در بخش‌های مختلف سازمان به اشتراک گذاشته می‌شوند و این اطلاعات کامل‌تر و دقیق‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد و تنها در یک واحد بلوکه نمی‌گردد.

این موجب ایجاد فرصت‌های بیشتر و تمرکز و هوشمندی در بازاریابی، افزایش فروش، خدمات و همچنین مدیریت دانش جامع‌تر و تجزیه‌وتحلیل روندهای آتی سازمان می‌گردد.

نرم‌افزار جامع و یکپارچه شماران سیستم را می‌توان به یک هایپر مارکت نرم‌افزاری تشبیه کرد که با بیش از 60 نرم‌افزار مختلف در 9 حوزه کاری (مالی، زنجیره تأمین، ارتباط با مشتریان، تولید، مدیریت، مهندسی محصول، دارایی‌ها، منابع انسانی، مدیریت فرایندها) کلیه نیازهای عملیاتی سازمان‌ها مختلف را پوشش می‌دهد.

الگوی اسناد حسابداری در نرم‌افزار شماران سیستم بیش از  45 عملیات مختلف را پوشش می‌دهد که نشان‌دهنده سطح پوشش کامل عملیات مالی است.

4- چرخه کامل حسابداری در نرم‌افزار حسابداری شماران سیستم

نرم‌افزار حسابداری شماران، اطلاعات مالی تمامی بخش‌های سازمان نظیر خزانه‌داری، فروش، زنجیره تأمین، دارایی‌ها، تولید، بهای. تمام‌شده، حقوق و دستمزد و ... را به‌طور مکانیزه جمع‌آوری، طبقه‌بندی و ثبت نموده و به دلیل وجود یکپارچگی، امکان دسترسی سریع و لحظه‌ای به گزارشات و هوش تجاری را فراهم می کند .

  • ثبت خودکار اسناد مالی از طریق عملیات جاری بر اساس الگوی پیش‌فرض تولید سند
  • کدینگ مبتنی بر استانداردهای حسابداری و حسابرسی و استفاده از کدینگ دوم به‌صورت هم‌زمان
  • تهیه صورت‌های مالی دفاتر و ترازها به زبان دوم
  • طبقه‌بندی مختلف حساب‌های تفصیلی در 20 سطح
  • ‌تنظیم اسناد به‌صورت پیش‌نویس، تائید شده، تصویب‌شده و تجمیع شده
  • انتقال اسناد به‌صورت موردی و گروهی از یک شرکت به شرکت دیگر
  • گزارشات اختصاصی هزینه‌ها به تفکیک دوایر، عوامل و مراکز هزینه و ماتریس عوامل و مراکز

 

5- توسعه و ارتقا همراه با فناوری‌های نوین در شماران سیستم

سیاست شرکت شماران سیستم استفاده از فناوری‏های نو و اجرای پروژه‏های تحقیقاتی است و به دلیل استفاده از تکنولوژی‌های نوین توسط معاونت پژوهشی ریاست جمهوری جزو شرکت‌های دانش‌بنیان قرارگرفته است.

شرکت شماران سیستم نرم‌افزارهای نوین خود را بانام تجاری شاتو پلاس در بستر زبان متن‌باز.NetCore مایکروسافت و پلت فرم تحت وب Angular ارائه کرده است.

6-اخذ گواهی‌نامه از مراجع ذیصلاح داخلی و بین‌المللی

شماران سیستم با کسب رتبه 1 شورای عالی انفورماتیک و اخذ تأییدیه از مراکز ذیصلاح برای اینکه خود را در سطح جهانی مورد ارزیابی قرار دهد، توسط شرکت TEC (Technology Evaluation Centers) کانادا مورد ارزیابی قرارگرفته است و اگر به صفحه Advisor این شرکت مراجعه نموده، شماران سیستم را در جایگاه دوم بین 27 شرکت دنیا خواهید یافت.

همچنین شماران سیستم به سبب استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا به عنوان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان از سوی معاونت پژوهشی ریاست جمهوری انتخاب‌شده است.

7-توسعه و بروز رسانی نرم‌افزار، پشتیبانی، آموزش در شماران سیستم

شماران سیستم با توجه اخذ تأییدیه از سازمان امور مالیاتی شرکت شماران تغییراتی که در قوانین و مقررات اجرا می‌شود را ورژن ها ماهانه در اختیار مشتریان قرار می‌دهد که به طور متوسط هر مشتری در سال بین 7 الی 9 ورژن دریافت می‌کند.

شرکت راهبران شماران سیستم که زیرمجموعه گروه شرکت‌های شرکت شماران است در سال 1388 با هدف تخصصی کردن خدمات پس از فروش تأسیس گردید. این شرکت از کارشناسان مجرب و آموزش‌دیده بهره می‌برد. مأموریت شرکت کسب رضایت مشتریان از طریق ارائه خدمات به‌موقع و مناسب است. تجربه‌های گذشته نشان می‌دهد که فروش نرم‌افزارهای یکپارچه اطلاعات مدیریت بدون ارائه خدمات پس از فروش، نیازهای اساسی مشتریان را حل نخواهد کرد. با توجه به این راهبرد، شرکت راهبران شماران سیستم فعالیت‌های آموزش، راه‌اندازی و استقرار نرم‌افزار، مشاوره و نظارت و پشتیبانی را در دستور کار خدمات پس از فروش قرار داده است.

  • پاسخگویی تلفنی به مشتریان در ارتباط با سؤالات حوزه کاربری از نرم‌افزار.
  • اعزام کارشناس با توجه به نیاز مشتری.
  • ارسال نسخ جدید نرم‌افزار.
  • کنترل دوره‌ای اطلاعات مشتری.
  • همکاری در بهینه‌سازی بانک‌های اطلاعاتی.
  • مشاوره با مشتری در مورد چگونگی استفاده از نرم‌افزار.
  • همكاری در نصب شبکه و رفع مشکلات مربوط به شبکه و سخت‌افزار.

 

سخن آخر: دیگر نگران ثبت سند حسابداری نیستیم

با در نظر گرفتن شاخص‌های اعلام‌شده و معرفی نرم‌افزار شرکت شماران سیستم با این شاخص‌ها می‌توان یک نمونه موفق برای سازمان خود انتخاب نماییم و دیگر به دنبال یک نرم‌افزار که تنها ثبت سند حسابداری انجام دهد نیستیم.

نرم‌افزار حسابداری که به‌روز بوده و از آخرین کدینگ استاندارد استفاده کند و با تمامی نرم‌افزار دیگر یکپارچه بوده و نیازی به ثبت‌های تکراری و دوباره‌کاری نباشد و گزارش‌های کاربردی و مقایسه‌ای را به‌سرعت در اختیار مدیران قرار دهد و برای تهیه گزارش سود و زیان و بهای تمام‌شده تا پایان دوره مالی نیازی به صبر کردن نباشد.

ما بر این عقیده هستیم كه تنها بخشی از اطلاعات سازمان در فرایندهای تصمیم‌گیری مورد استفاده قرار می‌گیرد و بسیاری از آنها به علت فقدان متخصصان فن همچنان بی‌استفاده می‌ماند; مانند گازهای ذی‌قیمتی كه به علت فقدان امكانات با بی‌توجهی تصمیم گیران سال‌ها بر سر چاه‌های نفت سوزانده می‌شدند.

ازاین‌رو هر ابزار فناوری اطلاعات كه بتواند به سازمان در جهت ممانعت از به هدر رفتن ارزشمندترین منبع كمك نماید و درعین‌حال سازمان را در جهت حركت از حالت وظیفه گرایی سنتی به سمت فرایند گرایی یاری كند و می‌تواند در بهبود روش‌ها و افزایش بهره‌وری منابع سازمان مؤثر واقع شود.

 فناوری اطلاعات و مهندسی مجدد فرایندهای عملیاتی دو ابزار حیاتی در جهت توسعه كیفی و كمی سازمان‌ها برای گردآوری و بهره‌وری اصولی از منابع اطلاعاتی حیاتی است.

 

پربازدیدترین مقالات سافت گزین